Massages

1. Milo massage

De Milo massage is gebaseerd en geïnspireerd op de Zweedse massage, met een persoonlijke touch van Miguel Milo.  Een goede doorbloeding en hulp bij het zelf herstellend vermogen zijn naast ontspanning het grootste doel.  De meest gevraagde massage. Heerlijk genieten.   

Tarief: 60 minuten: 50 euro  (90' : 70 euro)

 .
.

2. Massage aan huis

Zin in een heerlijke massage bij je thuis?  Dat kan!  Ik breng een massage tafel mee, zachte handdoeken en een heater voor het opwarmen van de kwalitatieve olie van Sjankara.  Je kunt genieten van de Milo massage.  (ofwel, indien gevraagd: sportmassage, Shiatsu, head & toe)  

Tarief: 60 minuten: 70 euro  (90' : 90 euro)   / 2 personen elk 60 minuten, na elkaar: 120 euro (90': 160 euro)

 .
.

3. Duo massage

Mijn massagepartner en ikzelf verwennen jou en je partner (of vriend, vriendin, familielid,...).  Jullie liggen elk op een massagetafel en ontvangen tegelijkertijd een heerlijke ontspannende massage.

Tarief 2 pers.: 60 minuten: 120 euro  (90' : 170 euro)

 .
.

4. Ayurvedische massage

Ayurveda is het oudste en meest uitgebreide gezondheidszorgsysteem ter wereld. De naam Ayurveda betekent letterlijk (Ayur = leven, Veda = kennis) "de kennis van het leven". Het is een eeuwenoude natuurlijke wijsheid waarvan de basis meer dan 5000 jaar geleden in India werd gelegd. De Ayurvedische massage is daar een belangrijk onderdeel van. De Rajasische Ayurvedische massage wordt aangeboden. Dit is een massage die in beweging zet en warmte vrijmaakt. Elk lichaamsdeel wordt eerst los gemasseerd (zonder olie) (schudden, drukken, tapoteren en kneden) en daarna met krachtige bewegingen ingeolied. Deze massage is iets intenser dan de Milo massage.

Tarief: 60 minuten: 50 euro  (90' : 70 euro)

 .
.

5. Hotstone massage

Bij een hotstone massage wordt gebruik gemaakt van hete basalt stenen, harde vulkanische stenen met een hoge dichtheid. Door de intrekkende warmte van de stenen krijg je een zalig gevoel van ontspanning.

Tarief: 60 minuten: 60 euro  (90' : 80 euro)

 .
.

6. Hotstone mix

Je krijgt een hotstone massage gecombineerd met de Milo massage.

Tarief: 60 minuten: 60 euro  (90': 80 euro)

 .
.

7. Sportmassage

Sportmassage is een massage die stevig en meer op de spieren is gericht met als doel de doorbloeding van de spieren te verbeteren en daardoor de afvalstoffen sneller uit het spierweefsel af te voeren. Hierdoor verbetert de spiergesteldheid en zullen blessures sneller herstellen.  Niet alleen voor sporters om voor of na het sporten te ondergaan, maar voor iedereen die wel eens last heeft van bijvoorbeeld een vastzittende nek en/of schouders of gewoon na een drukke werkdag.

Tarief: 60 minuten: 50 euro  (30': 35 euro / 90' : 70 euro)

 .
.

8. Shiatsu

Shiatsu of drukpuntmassage werkt in op de stroom van de meridianen of energiebanen in je lichaam, stimuleert je zelfhelende kracht en werkt preventief. Er wordt geen olie gebruikt.  Gelieve losse kledij mee te brengen die je kunt dragen tijdens de Shiatsu massage/behandeling.

"Als Shiatsu-beoefenaar stel ik geen diagnose van fysieke, psychische of acute aandoeningen. Dit laten we over aan een arts of een gekwalificeerde persoon. In geval van een ernstige aandoening, raadpleeg dan een arts. Shiatsu kan een aanvulling zijn bij een medische behandeling.”

Tarief: 60 minuten: 50 euro  (90' : 70 euro)

 .
.

9. Hawaiiaanse massage

De Hawaiiaanse massage is rustige, ritmische massage, waarbij de massagebeoefenaar hoofdzakelijk werkt met de voorarmen.
De bewegingen kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die energie blokkades opheffen, spanning in het lichaam wegspoelen en de natuurlijke energiestroom in het lichaam stimuleren.

Tarief: 60 minuten: 50 euro  (90' : 70 euro)

 .
.

10. Head & toe

Afbeeldingsresultaten voor free massage picturesHead & toe is een massage waar we uitsluitend voeten, handen, nek en hoofd verwennen.  Een voetzone massage wordt gecombineerd met een massage van de handen, nek en hoofd. Je kunt je kleren aanhouden.  In dat geval is losse kledij aangeraden.

Tarief: 60 minuten: 50 euro  (30': 35 euro)

 .
.

11. 30 minutes delight

Dit is een massage waar je rug, schouders en nek worden verwend, maar in het geval dat je ergens extra gespannen spieren hebt, kunnen wij de focus wat wijzigen. Deze massage is, net zoals de Milo massage, gebaseerd en geïnspireerd op de Zweedse massage.

Tarief: 30 minuten: 35 euro 

 .
.

Praktisch

Ik verwelkom je in een ontspannen sfeer.  Het is aangenaam warm in de massagekamer en op de achtergrond speelt zachte muziek.  Met een glaasje water volgt een korte babbel waarbij eventuele aandachtspunten worden toegelicht waar ik rekening mee kan houden.

Vóór de massage verlaat ik de kamer waardoor je je in alle rust kunt klaarmaken, je op de massage tafel kan leggen en een grote zachte handdoek op je kunt leggen. 

 .

Er wordt gemasseerd met hoog kwalitatieve massage olie van Sjankara.  Ook na de massage verlaat ik de kamer waardoor je je in alle rust kunt aankleden.  Daarna kun je nog even nagenieten bij het drinken van een glaasje water en eventuele ervaringen delen.  Na de massage ga je als herboren naar huis.  De volgende uren wordt het aangeraden voldoende water te drinken.

Een massage aan huis verloopt in grote lijnen idem als hierboven omschreven.

 .
.

boek jouw massage

0485 / 84 40 83
miguel.milo.depuydt@gmail.com
Hazelaarkouter 18, 8700 Tielt
Je ontvangt een antwoord binnen de 24 uur.
 .
 
 .
.

WAT IS MASSAGE?

Massage is een oude en geliefde methode gebruikt ter pijnbestrijding en ontspanning van de spieren. Door de eeuwen heen ontwikkelden zich verschillende massagetechnieken. De kunst van het aanraken met een diepe, helende uitwerking op het lichaam vond deels zijn oorsprong in Oosterse culturen die door de drukke handel ook in onze streken bekend raakte.  Sommige technieken werden met elkaar vermengd en verfijnd tot nieuwe massagetechnieken. Scheiding van lichaam en geest binnen de kerkelijke filosofie zorgden voor het verdringen van de massage naar de taboesfeer.  Pas toen verschillende artsen de voordelen van de massage beschreven werd de massage terug bekend in Europa.  Een goed uitgevoerde massage brengt lichaam en geest terug in evenwicht. Men voelt zich als herboren, men komt volledig tot rust.

 .
.

POSITIEVE EFFECTEN VOOR HET LICHAAM

Een massage kan op verschillende manieren inwerken op het lichaam.  De huid wordt ontdaan van verhoornde schilfers dode huid.  Er wordt gezorgd voor een betere doorbloeding van de huid en het losmaken van talgophopingen. Zweetklieren en dieper gelegen cellen gaan beter functioneren.  In de huid en het onderhuids bindweefsel komen chemische stoffen vrij die een vaatverwijdende werking hebben op het vatenstelsel.  Door de regeneratie van weefsels vermindert het littekenweefsel en striemen.

De circulatie van bloed en lymfe kan verstoord worden door druk uit de omliggende weefsels.  Hierdoor worden afvalstoffen minder goed afgevoerd.  Door de massage wordt deze druk weggenomen en worden de kleine haarvaatjes mechanisch gedraineerd.  Dit zorgt ervoor dat de celstofwisseling terug op gang komt.  Door het lymfestelsel te stimuleren verbetert het immuunstelsel.  Een andere reden waarom het immuunstelsel verbetert is omwille van het feit dat door massage het parasympatische deel van het zenuwstelsel wordt geactiveerd, waardoor minder cortisol en noradrenaline wordt afgegeven.  Dit zijn de hormonen die vrijkomen bij stress en betrokken zijn bij de vecht- of vluchtreactie.  Door de verminderde cortisol neemt de activiteit van het immuunsysteem toe, en ontstaat er een grotere weerstand tegen ziekten.

Spieren hebben voldoende zuurstof nodig om goed te functioneren.  Bij zuurstofgebrek wordt melkzuur opgestapeld in de spierweefsels wat kan leiden tot spiervermoeidheid en spierpijn.  Massage zorgt ervoor dat de bloedcirculatie binnen de spier terug op gang komt, zodat het overtollige melkzuur kan afgevoerd worden, en de spier terug van zuurstof voorzien wordt.  Het helpt sporters vlugger te herstellen, maar ook voorafgaand aan intense inspanningen, alsook onderhoudend heeft massage een positieve invloed.  Het verhoogt ook het energiepeil.

Massage kan pijnvermindering stimuleren.  Denk maar aan de eerste instinctieve reactie om te wrijven bij pijn.  Dit veroorzaakt een kalmerend en verdovend effect.  In de eerste plaats worden receptoren in het zenuwstelsel tijdelijk vertraagd, waardoor de pijnprikkel niet zo vlug tot de hersenen kan doordringen.  Daarnaast komen dank zij de stimulerende werking van de massage lichaamseigen opiaten vrij, en door de stimulerende werking van de massage op de bloedsomloop worden deze beter getransporteerd.  Deze opiaten hebben een kalmerende, pijnstillende werking.  Daarnaast kan de massage een gunstig invloed hebben op het herstel van de oorzakelijke factoren van de pijn.  De massage zorgt voor een betere doorbloeding, zodat de voeding van de cellen beter en efficiënter verloopt, en tegelijk worden afvalstoffen beter afgevoerd.

Massage werkt aanvullend en dient nooit gezien te worden als vervanging van de arts en medische zorg.

 .
.

POSITIEVE EFFECTEN VOOR DE GEEST

Naast de inwerking op het lichaam heeft de massage uiteraard ook nog een gunstige werking op de geest.

Een relaxatie van de spieren kan het innerlijk gevoel van angst en spanning vervangen door kalmte en rust.  Hierdoor ontstaat een daling in de hartfrequentie en bloeddruk, en een verbeterde circulatie.

Massage stimuleert ook de productie van endorfines en serotonine.  Endorfine is de lichaamseigen pijnstiller.  Serotonine is als gelukshormoon betrokken bij stemming, slaap, emotie, seksuele activiteit en eetlust.  Serotonine speelt ook een rol bij de verwerking van pijnprikkels.

Massage heeft een uitgesproken effect op de emotionele toestand van een persoon.  Hoe meer spanning een persoon ervaart, hoe sterker de pijnperceptie.  Stress kan er dus toe leiden dat pijn toeneemt.  De massage zorgt voor de noodzakelijke ontspanning waardoor pijnvermindering kan optreden.

Een verminderd gevoel van angst en spanning, betere bloedcirculatie, minder stress, ontspanning, kalmte, rust,…  Dit zijn allemaal factoren die de functie van het lichaam gunstig beïnvloeden en tal van kleine en grotere kwaaltjes kunnen voorkomen. 

Het is bovendien gewoon ontspannend en aangenaam.

 Massage werkt aanvullend en dient nooit gezien te worden als vervanging van de arts en medische zorg.

 

 .
.

CONTRA INDICATIES

Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij massage absoluut wordt afgeraden. Deze lijst is niet exhaustief, vandaar dat het belangrijk is gezondheidsklachten te vermelden.

 • eerste 3 maanden van de zwangerschap
 • Shiatsu behandeling: volledige duur van de zwangerschap
 • ontsteking
 • onbekende pijn
 • huid infectie en open wonde
 • koorts
 • besmettelijke huidziekte
 • fracturen
 • mensen met levensbedreigende ziekte
 • bloeduitstortingen
 • Trombose en flebitis
 • ernstige osteoporose
 • infecties (abces)
 .
.

boek jouw massage

0485 / 84 40 83 
miguel.milo.depuydt@gmail.com
Hazelaarkouter 18, 8700 Tielt
Je ontvangt een antwoord binnen de 24 uur.
 
 .
.
 
 -> Naar home pagina:  klik hier